България е мишена за хибридната война на Русия и това

...
 България е мишена за хибридната война на Русия и това
Коментари Харесай

Военният министър: България е мишена за хибридната война на Русия

 

„ България е цел за хибридната война на Русия и това е ориентирано и към идните европейски избори “. Това разгласи министърът на защитата Атанас Запрянов по време на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София.

От 25 до 27 май в столицата ще се срещнат близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации. Очаква се генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също да дойде в България, с цел да вземе присъединяване във форума.

Участие в нея ще вземат близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО

Пред партньорските страни от Алианса военният министър разказа кои са рисковете, пред които се изправя страната ни. Единият – опити за съветско въздействие у нас във връзка с евровота.

 Свлачище погълна цяло село (ВИДЕО) 1 мин. Свлачище погълна цяло село (ВИДЕО)  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Появи се търсеният Иван Кацаров от Пловдив 3 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Появи се търсеният Иван Кацаров от Пловдив  На 53 година умря номинираният за „ Оскар “ режисьор Морган Спърлок 3 мин. На 53 година умря номинираният за „ Оскар “ режисьор Морган Спърлок  Времето в събота – слънчево с температури до 28° 2 мин. Времето в събота – слънчево с температури до 28°  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София 2 мин. Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София  Свлачище погълна цяло село (ВИДЕО) 1 мин. Свлачище погълна цяло село (ВИДЕО)  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Появи се търсеният Иван Кацаров от Пловдив 3 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Появи се търсеният Иван Кацаров от Пловдив  На 53 година умря номинираният за „ Оскар “ режисьор Морган Спърлок 3 мин. На 53 година умря номинираният за „ Оскар “ режисьор Морган Спърлок  Времето в събота – слънчево с температури до 28° 2 мин. Времето в събота – слънчево с температури до 28°  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София 2 мин. Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София

„ България е цел на хибридната експанзия на Русия, ние сме във фокуса на дейни процеси и акции на дезинформация, опитващи се да повлияят на  вътрешнополитическите ни процеси, съобщи Запрянов. По отношение на Русия българската страна е готова и чака такива действия по дезинформация по отношение на идните избори на 9 юни и сме извънредно деликатни “, добави още той.

„ Хибридният напън е главният инструмент, който Русия употребява през днешния ден, с цел да упражни деструктивното си въздействие в страните както от Черноморския район, по този начин и от Западните Балкани и да спре тяхната евроатлантическа интеграция. Москва употребява усъвършенствани хибридни тактики, които са съобразени с уязвимостта на всяка обособена страна, в това число политическа интервенция, агитация, дезинформация, хакерски атаки, актове на бойкот, стопански и енергиен напън, шпионаж, осведомителни интервенции и други принадлежности за подривна активност “, сподели Запрянов.

„ Тази хибридна опорка, че видите ли ние оказваме помощ на Украйна, че ще изпращаме войски в Украйна… Ние нямаме никакви планове да изпращаме войски в Украйна, тъй като нашият парламент не е вземал такива решения “, безапелационен е Запрянов.

Готови сме обаче да помогнем на украинските военнослужещи – да вземем за пример с уроци по британски език, изясни министърът. Като предизвикателство той разказа и защитата в Черно море, за което страната ни приканва за спомагателна помощ.

България е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО

„ В момента Алианса не взе участие с кораби в Черно море. Но това не значи, че не може да се употребяват други форми. По интервенцията, която организираме за справяне с минната заплаха сред България-Турция-Румъния, ние сме поканили натовски страни. Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна система и отбрана “, сподели още Запрянов.

Що се отнася до помощта, която страната ни дава на Украйна, военният министър посочи, че ще продължим да даваме това, което и сега според от нашите благоприятни условия. В същото време би трябвало да използваме тази помощ и като инструмент за привличане на финансови средства от други натовски страни, с цел да влагаме във въоръжените ни сили.

Трябва да предефинираме позицията си в границите на военния Алианс, разгласи още министър председателят

„ НАТО е основата на нашата групова защита и в тази връзка ние би трябвало да влагаме съответно в построяването на национални и съюзнически качества по целия Източен фланг и изключително в Черно море “, съобщи министърът и добави, че България изцяло поддържа разширението и усилването на наличието на НАТО в Черно море.

„ По-нататъшното даване на военна помощ на Украйна ще остане във фокуса на българската отбранителна политика. Трябва да ги подкрепим с всички нужни оръжия, въоръжение и техника, които нашите въоръжени сили могат да си разрешат да обезпечат “, сподели още Атанас Запрянов.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР